Ägarskiften som blir tillväxtskiften

Att arbeta i ett familjeägt företag blir ofta ett sätt att leva. Rollerna blir ofta invanda och vi fastnar i roller där omgivningens förutfattade meningar styr. Med de olika generationerna kommer också de olika drivkrafterna in. Viljan att förändra och utveckla skiljer sig åt. Många gånger slutar det att man växlar över från en generation till en annan. Det blir ett ägarskifte. Utmaningen är att förvandla ägarskifte till tillväxtskifte.

4 - 8 timmar Föreläsare: Tommy Ivarsson

Känslorna, de mjuka värdena och starka viljor är det som mest styr ett generationsskifte. Många frågor måste lösas. Vem är bäst lämpad att driva bolaget vidare? Vilka olika potentialer har vi som individer i skiftet? Hur hanterar vi det? Hur ser vi till att rättvisa råder så långt det är möjligt? Men framför allt – hur försäkrar vi oss om att bevara våra relationer i generationer framöver? Att göra ett ägarskifte är komplicerat, inte minst juridiskt. Men den största delen, och mest underskattade, är hur vi hanterar de mjuka värdena. Eller rättare sagt hur vi processar dem.

Föreläsningen handlar just om hur man processar ett ägarskifte på ett framgångsrikt sätt. Föreläsningen kan kombineras med en workshop där vi tillsammans jobbar fram de utmaningar som just ditt bolag har framöver.

Tommy Ivarsson har under de senaste åtta åren varit processledare och rådgivare i ett 20-tal ägarskiften. Ofta långa processer som tar år att komma i mål med. Hans erfarenhet är att det som tar mest tid, är att få individen själv att landa i vad de vill och känner sig komfortabla med. Det är först när de mjuka värdena är på plats som juridiken och de skattetekniska frågorna blir aktuella.

Föreläsningens längd: 1 timme

Workshopens längd: 3-8 timmar

Intresseanmälan

Fyll i formuläret så hör vi av oss!

  Stäng
  Hejsan!

  Hör av dig eller kom in på en kaffe om du vill

  Besöks- & postadress

  Ejdergatan 3B

  416 68 Göteborg

  Hitta hit ›

  Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

   00:00
   Stäng