Gränsö slott - Skåda en skönhet vid havet

Följ med på resan (09:41)

Gränsö slott - Skåda en skönhet vid havet

Annat var det när dagens slottsherre, Per Johansson, tog över slottet från kommunen i mitten av 2000-talet. Då kämpade slottet mot naturens krafter och höll sakta på att förfalla. Dessförinnan, 1993, hade det drygt 150 år gamla slottet dessutom härjats av en brand som sånär höll på att ända slottets historia.

Men Per hade andra planer. Sakta har hans entreprenörsskap putsat upp glansen på det vackra slottet. Idag är både slott och omgivning åter ståndsmässig. Den engelska parken har återställts, ett högklassigt hotell har tillkommit och ett spa har gjort hela anläggningen vida känd. Det gamla slottet är tack vare den omfattande ansiktslyftningen en riktig resort, med allt det innebär. Återigen kan Gränsö slott skimra och kråma sig i sin skönhet, numera till allmän beskådan och njutning.

Per Johansson

Den nyfikne och otålige entreprenören som idag driver Gränsö slott, strax utanför Västervik. Han drev upp slottet från ruin till en omtalad resort. Hör honom prata om entreprenörens egenskaper, fallgropar och drivkraft.

Stäng
Hejsan!

Hör av dig eller kom in på en kaffe om du vill

Besöks- & postadress

Ejdergatan 3B

416 68 Göteborg

Hitta hit ›

Vill du att vi kontaktar dig? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

    00:00
    Stäng